Cum să alegi troliul potrivit pentru mașina ta?

Emudding wintch image1 cum să alegi troliul potrivit pentru mașina ta?

Primim în fiecare zi apeluri de la clienți cerând ajutor legat de ce troliu ar fi perfect pentru mașinile lor. Alegerea troliului electric perfect este substanțială și foarte grea, mai ales că troliul să se potrivească perfect autovehiculului și bugetului tău.

Vom răspunde la următoarele întrebări:

  • Chiar ai nevoie de un troliu?
  • Evaluarea capacității de tractare
  • Cablu sintetic sau oțel (Avantaje și dezavantaje)

Există un univers întreg de trolii iar din acest motiv am decis să facem acest ghid pentru a te ajuta în alegerea troliului perfect cerințelor tale.

Chiar ai nevoie de un troliu?

Sunt două întrebări la care trebuie să răspunzi pentru a afla dacă chiar ai nevoie de un troliu:

A. Plănuiești o ieșire OFF-ROAD pe rute cu potențiale provocări cu autovehiculul tău 4X4?

B. Vei pleca la drum vreodată solo? Solo însemnând că nu te va însoți nici un alt autovehicul 4×4 în călătoria ta.

Dacă răspunsul la întrebarea A. este nu, și mașina ta 4×4 este folosită în mare parte pe drumuri standard, probabilitatea de a avea nevoie vreodată de un troliu este foarte mică.

Însă, dacă răspunsul tău este da, la ambele întrebări, atunci neapărat trebuie să îți achiziționezi și să montezi un troliu pe vehiculul tău. Cum am menționat mai sus, dacă plănuiești o ieșire, nu se pune problema că te împotmolești ci când te împotmolești. Nu risca!

Dacă la întrebarea A. răspunsul este da, dar întrebarea B este nu, atunci trebuie să te asiguri că cine te însoțește are un troliu și că aveți, cel puțin, un kit de recuperare decent, cu o șufă cinetică de bună calitate. În acest fel, dacă oricare dintre voi rămâneți blocați, vă puteți ajuta reciproc folosind vehiculul disponibil, trusa de recuperare și troliul.

Reține că partenerul tău cu troliu te va freca, fără îndoială, pe față că ți-a salvat fundul. Ai fost avertizat!:D

Emudding wintch image cum să alegi troliul potrivit pentru mașina ta?

Evaluarea capacității de tractare

Având în vedere că scopul principal al unui troliu 4×4 este să te scoată din orice situație te afli, este important să știi că troliul în cauză va fi suficient de puternic pentru a face treaba.

Troliile sunt evaluate după greutatea pe care o pot trage. Acest lucru este de obicei prezentat în livre (lb), care poate fi tradus în kilograme (kg) cu un calcul simplu. Împarți kilogramele troliului cu aproximativ 2,205. Sau înmulțești kilogramele vehiculului cu 2,205 pentru a obține kilogramele minime la care ar trebui să fie evaluat troliul.

Capacitatea nominală a troliului pe care o alegi trebuie să fie întotdeauna mai mare decât greutatea brută a vehiculului tău.

Când verifici greutatea brută a mașinii tale, este important să incluzi toate echipamentele și accesoriile pe care le vei trage în plus față de greutatea reală a vehiculului. Asigura-te că incluzi articole precum corturile de pe acoperiș, rezervoarele de apă și orice alte obiecte grele.

Cel mai bine este să alegi un troliu 4×4 care poate trage de până la 2 ori masa brută a vehiculului tău.

Sfat: Poate fi ușor să te împiedici de factorul de greutate al troliului față de vehicul. Nu uita că capacitatea de tragere a troliului poate fi aproape dublată prin utilizarea unui scripete și dublarea cablului..

Cablu sintetic sau oțel (Avantaje și dezavantaje)

În timp ce mulți pasionați au o preferință personală față de cablul de oțel sau cablul sintetic, în ultimii ani cablul sintetic a fost adoptat ca alegere preferată și este adesea obligatoriu în majoritatea evenimentelor off-road considerate majore.

Îți prezentăm câteva avantaje și dezavantaje ale cablului sintetic cu ajutorul cărora poți decide care este mai bun pentru tine:

Avantaje:

  • Cablul sintetic este de până la 15 ori mai puternic decât cablul de oțel.
  • Frânghia sintetică este mult mai ușoară decât oțelul și este mai ușor de transportat și de manevrat.
  • Cablul sintetic nu dezvoltă bavuri ascuțite în timp, ceea ce poate fi periculos.
  • Cablul de oțel poate rugini și, la rândul său, poate slăbi dacă nu este menținut uscat și întreținut.
  • Cablul sintetic nu stochează la fel de multă energie ca un cablu de oțel, ceea ce înseamnă că, dacă se rupe, nu va deveni un proiectil letal și vă va provoca vătămări sau vă va deteriora vehiculul.
  • Cablul troliului din oțel este predispus la îndoituri, ceea ce, la rândul său, face mai dificilă bobinarea pe tambur, scăzând în continuare rezistență. Trebuie remarcat faptul că cablul sintetic, dacă nu este manipulat cu atenție, poate înnoda.
  • Dacă te blochezi într-o mlaștină sau într-o baltă cu apă, cablul sintetic plutește față de cablul de oțel care se scufundă, iar acest lucru nu este de foarte mare ajutor.
  • Dacă pocneșe cablul sintetic, poate fi reparat de obicei pe teren cu tehnici de împletitură adecvate.

Dezavantaje:

  • Poate fi susceptibil la expunere la UV, căldură, substanțe chimice și abraziune. Dacă frânghia va fi târâtă peste pietre și alte suprafețe dure, se poate deteriora.
  • Poate reține apa: aceasta poate adăuga greutate și, dacă vă aflați într-un mediu rece, poate chiar îngheța.
  • Trebuie întreținut corespunzător. Bucățile de nisip și murdăria pot rămâne în miezul frânghiei și îi pot slăbi integritatea. Dacă ai terminat cu drumeția, este important să-ți faci timp să-l speli ocazional.
  • Cheltuieli: Cablul sintetic este adesea opțiunea mai scumpă.

         După lucrurile discutate mai sus îți prezentăm o gamă de trolii pe care le sugerăm majoritatea clienților noștrii. Desigur, totul depinde de circumstanțele lor, dar dacă dorești un troliu 4×4 12v solid, de încredere, îți recomandăm una dintre următoarele: